کشف حس ششم در اره ماهی

کشف حس ششم در اره ماهی/ استفاده از خرطوم برای ردیابی شکار

گروهی از پژوهشگران استرالیایی دریافتند که خرطوم بلند اره ماهیها همانند یک آنتن برای شناسایی شکار عمل کرده و نوعی حس ششم برای این ماهی اسرارآمیز است.
  به گزارش خبرگزاری مهر، اره ماهی یک آبزی ساکن اقیانوسهای پهناور و آبهای شیرین مناطق گرمسیری است. پیش از این دانشمندان مشکوک بودند که این جانور دریایی از اره های خود برای ردیابی شنها و یا لجنهای زیستگاه شکار استفاده می کند.
اکنون گروهی از نورولوژیستهای دانشگاه کوئینزلند در استرالیا در بررسیهای جدید خود کشف کردند این خرطوم اره ای که پر از منفذهای ریز است، برای شناسایی و ردیابی حرکات و میدانهای الکتریکی مسیر عبور شکار استفاده می کند.
این سیستم که نوعی حس ششم است همانند یک سیستم "لمس از راه دور" عمل می کند. این مهارت برای ردیابی غذا در آبهای تیره و تاریک یک ویژگی سودمند است.
اره این ماهی، زائده ای غضروفی است که از جمجمه بیرون آمده است و همانند یک اسلحه نیز رفتار می کند. به طوریکه اره ماهی با کمک این تیغه می تواند ماهیهای کوچکتر را به دو نیم تقسیم کند.
این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "ما اطلاعات کمی درباره اره ماهی داریم. این حیوانات می توانند بسیار رشد کنند و طول آنها به 5 متر برسد. کشف چگونگی عملکرد این اره به عنوان یک آنتن ردیابی برای شکار می تواند بسیار شگفت انگیز باشد."
علاوه بر مشاهدات آزمایشگاهی رفتار این جانور در این تحقیق، اره ماهیهایی که در اثر یک حادثه و یا به دلایل طبیعی مرده بودند نیز کالبدشکافی شدند.
به این ترتیب کشف شد که خرطوم اره ماهی دارای منافذ بسیار ریزی است که این حیوان را قادر می کنند که میدانهای الکتریکی حاضر در تمام موجودات زنده را ردیابی کند.
براساس گزارش نشنال جغرافی، این توانایی در کوسه ها و لقمه ماهیها (از خویشاوندان اره ماهی) و پستاندارانی چون جوجه تیغی وجود دارد.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.